Condițiile de acceptare a copiilor din Republica Moldova la concursul de selectare pentru DOR 2017

Programul DOR, ediția a V-a

20-28 august 2017

Perioada de desfășurare a concursului de selectare pentru copiii din Republica Moldova: 

25 martie – 25 aprilie 2017

Selectarea câștigătorilor din numărul total de concurenți înscriși în concurs va fi efectuată în cadrul unei comisii mixte compusă din reprezentanți ai Biroului Relații cu Diaspora, Cancelariei de Stat, Ministerul Educației și CALM.

Data anunțării câștigătorilor: 1 iunie 2017

Condițiile de acceptare a copiilor din Republica Moldova la concursul de selectare pentru 
Programul DOR 2017:

  • Vârsta și limba: 12-17 ani și o foarte bună comunicare în limba română.

 

  • Cererea de participare completată on-line. Fiecare elev-concurent trebuie să completeze  formularul de participare, la rubrica „Aplică” de pe site-ul www.dor.md, secțiunea Republica Moldova.

 

  • Exprimarea creativă a conceptului de DOR în raport cu migrația – plecarea din țară, revenirea, păstrarea legăturilor spirituale și sentimentale cu patria (cu prietenii și cei dragi, cu satul sau orașul de origine) – printr-o anumită formă artistică.

În calitate de forme artistice de exprimare a conceptului de DOR concurenți au libertatea să aleagă pe cea care le este mai apropiată – eseul (max. 1 pagină), poezia, fotografia (sau colajul foto), desenul/pictura, cântecul, filmulețul video (max. 2 min) sau, eventual, altă formă de artă.

 

Remarcă. În cazul depunerii unui produs de artă manuală acesta trebuie să fie însoțit de un scurt text-comentariu care să explice clar legătura produsului cu conceptul de DOR și migrație.

 

Termenul limită de acceptare a cererilor: 25 aprilie 2017

 

Telefon pentru relații: (+37) 22 250 494 sau (+37) 22 250 350

Email: dor@gov.md

 

 

Acest website este produs datorită suportului financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, în cadrul proiectului „Consolidarea cadrului instituțional al Republicii Moldova în domeniul Migrației și Dezvoltării”, implementat de către Misiunea OIM în Moldova în parteneriat cu Biroul pentru relații cu diaspora.