BRD declară deschisă perioada de aplicare la programul DOR, ediția a VI-a

 

BRD declară deschisă perioada de aplicare la programul DOR, ediția a VI-a

 

15 martie 2018, Chișinău - Biroul Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat lansează înscrierile la programul DOR 2018, destinat copiilor din diaspora Republicii Moldova. Pentru al șaselea an consecutiv, DOR se va desfășura sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, în perioada 20-28 august.

 

Pentru a participa la ediția a VI-a a programului, copiii care au vârsta cuprinsă între 12-17 ani se pot înregistra online, pe www.dor.md, în perioada 15 martie - 15 mai. Locurile vor fi completate pe măsura înregistrării, conform principiului „primul venit, primul servit”. În anul curent, prioritate vor avea persoanele care nu au mai participat până acum la programul DOR. 

 

La fel, ca și la edițiile precedente, la programul DOR 2018 vor fi admiși copii și din Republica Moldova. Aceștia vor fi selectați în urma unui concurs în cadrul căruia vor exprima creativ conceptul de DOR în raport cu migrația printr-o anumită formă artistică (eseu, poezie, cântec, desen, fotografie, video etc.). Lucrările vor fi evaluate de o  comisie mixtă formată din reprezentanți ai BRD, Ministerului Educației. Culturii și Cercetării Formularul de participare va fi completat online, pe www.dor.md, la fel și lucrările în cadrul concursului, la rubrica „Aplică”.

 

Participarea la programul DOR este gratuită, toate cheltuielile fiind asigurate din bugetul de stat. Participanții acoperă doar cheltuielile de călătorie spre/din Republica Moldova.

 

Programul DOR - Diasporă*Origini*Reveniri - are misiunea de a sensibiliza exponenții generației a doua de migranți cu privire la identitatea lor culturală, precum și de a crea legături emoționale cu țara de origine.

 

Programul a apărut drept rezultat al necesității clare, exprimate a reprezentanților diasporei  de a crește gradul de conexiune emoțională cu Republica Moldova și de a păstra valorile național-tradiționale ale țării. Pe parcursul a șapte zile de program, participanții vor avea posibilitatea să cunoască limba, tradițiile și elementele de istorie prin implicarea directă în activități de învățare interactive.

 

Acest website este produs datorită suportului financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, în cadrul proiectului „Consolidarea cadrului instituțional al Republicii Moldova în domeniul Migrației și Dezvoltării”, implementat de către Misiunea OIM în Moldova în parteneriat cu Biroul pentru relații cu diaspora.