Biroul relații cu diaspora anunță înscrierea la Programul DOR – Diaspora * Origini * Reveniri, ediția a VIII-a

Biroul relații cu diaspora declară deschisă perioada de înscriere la cea de-a VIII-a ediție a Programului  Diasporă*Origini*Reveniri 2020 (DOR).

Programul DOR se va desfășura în perioada 10-20 august 2020 având drept scop consolidarea legăturilor emoționale, culturale și de identitate ale copiilor și tinerilor din diasporă cu țara de origine.

Pentru a participa la programul DOR, candidații urmează să întrunească următoarele condiții: vârsta de 12-17 ani; abilități de comunicare în limba română; creativitate, artistism și deschidere pentru cunoștințe noi. Locurile vor fi completate pe măsura înregistrării, conform principiului „primul venit, primul servit”. Prioritate va fi acordată candidaților care participă pentru prima dată la program, dar și reieșind din rezultatele concursului de creativitate.

Copiii și tinerii din diasporă vor fi selectați în urma unui concurs în cadrul căruia vor argumenta motivul care i-a determinat să aplice la Programul DOR 2020. Concurenții își vor prezenta lucrările prin înregistrări video de maxim 2 minute.

Aspiranții din Republica Moldova vor fi selectați în urma unui concurs în cadrul căruia vor exprima într-o formă artistică conceptul de DOR în raport cu migrația – plecarea din țară, revenirea, păstrarea legăturilor spirituale și sentimentale cu patria (cu prietenii și cei dragi, cu satul sau orașul de origine), neamul și valorile lui perene. Astfel, concurenții vor avea libertatea  să aleagă între eseu (max. 1 pagină), poezie, fotografie (sau colaj foto), desen/pictură, cântec, filmuleț video (max. 2 minute) sau, eventual, o altă formă de artă.

Participarea la programul DOR este gratuită, toate cheltuielile fiind acoperite din bugetul de stat, participanții urmând să acopere doar cheltuielile de călătorie spre și din Republica Moldova.

Înscrierea la DOR se va efectua în perioada 10 februarie – 10 aprilie 2020. Copiii și tinerii din diasporă, la fel ca și cei din Republica Moldova, care întrunesc condițiile de participare, se pot înregistra on-line pe pagina web a programului: www.dor.md, rubrica APLICĂ AICI!.

Dosarele depuse vor fi evaluate de către o comisie mixtă. Rezultatele vor fi anunțate pe data de 1 mai 2020. 

Date de contact: 022 250-494, 022 250-558, e-mail: dor@gov.md

 

Acest website este produs datorită suportului financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, în cadrul proiectului „Consolidarea cadrului instituțional al Republicii Moldova în domeniul Migrației și Dezvoltării”, implementat de către Misiunea OIM în Moldova în parteneriat cu Biroul pentru relații cu diaspora.