Programul DOR – Diaspora * Origini * Reveniri, ediția a VIII-a, anul 2020

De Ziua Internațională a Copilului, celebrată anual la 1 iunie,  Biroul relații cu diaspora vine la tine în casă cu Un altfel de DOR: la distanță, dar totuși împreună!

Și în acest an, la Programul DOR au fost depuse peste 120 de cereri de participare din țări precum Italia, Federația Rusă, Marea Britanie, SUA, Canada, Portugalia, Georgia, Spania, Grecia, Irlanda, Serbia, Elveția, Turcia, Franța, România, Bulgaria, Norvegia, Spania și Republica Moldova.

Dar luând în considerație situația specifică creată de  răspândirea pandemiei provocate de virusul COVID 19 și faptul că DOR-ul nu mai poate fi organizat în formulă clasică, BRD a luat decizia să invite  la Program toți copiii și adolescenții care au depus cereri  în perioada deschisă pentru aplicare. Programul DOR 2020 se va desfășura în perioada 10-19 august 2020 în regim online, facilitând întâlnirea la distanță a tuturor copiilor și adolescenților înscriși.

Pe parcursul a 10 zile, participanții la Program vor avea posibilitatea să interacționeze online, să redescopere limba maternă, tradițiile și elementele de istorie ale Moldovei, cu ajutorul unor traineri cunoscuți din țară. Pe lângă ateliere interactive, vor fi organizate diverse concursuri de creație (texte despre dragostea de patrie, concurs de poezie, fotografe etc.). Cele mai bune lucrări și mesaje vor fi selectate și plasate pe site-ul www.dor.md și  pe platforma Grupului  public DOR 2017-2020 de pe Facebook.

Participarea la Programul DOR este gratuită, toate cheltuielile fiind acoperite din bugetul de stat, participanții urmând să se asigure doar cu un computer și cu conexiune bună la Internet.

Toți participanții la Un altfel de DOR: la distanță, dar totuși împreună! vor primi informații privind detaliile pentru accesarea la distanță a activităților din cadrul Programului la adresa electronică înscrisă în formularul de înregistrare.

Vă așteptăm online!

Repere de contact: 022 250-494, 022 250-524, e-mail: dor@gov.md, www.dor.md

 

Acest website este produs datorită suportului financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, în cadrul proiectului „Consolidarea cadrului instituțional al Republicii Moldova în domeniul Migrației și Dezvoltării”, implementat de către Misiunea OIM în Moldova în parteneriat cu Biroul pentru relații cu diaspora.